header banner
Default

Kritik Haftada Önemli Seviyeler | Investing com: Bitcoin and Ethereum


Table of Contents

    Kripto para piyasalarına yönelik olumsuz gelişmeler geçtiğimiz haftadan bu yana artmaya devam ediyor.

    Kripto endüstrisiyle bağlantılı ABD merkezli 3 bankanın son bir haftada iflas etmesi, sektör üzerinde önemli bir baskı oluşturdu. ABD düzenleyicileri ise hafta sonu yaptığı açıklamalarla ilk etapta krizin büyümesini önleyici aksiyonlar aldı. Ancak ABD’nin münferit olaylara bağladığı son bankacılık krizinin piyasaların geneline yayılmaması adına denetimlerini artırması bekleniyor. Bu da kripto piyasasına yönelik baskısının artarak devam edeceği endişelerinin gündemde kalmasına neden oluyor.

    Dün Fed, FDIC ve Hazine Bakanlığı tarafından yapılan ortak açıklamada iflas eden ve el konulan bankalardaki mevduatların garanti altında olduğu söylenirken bankaları kurtarmaya yönelik bir eylemde bulunulmayacağı belirtildi. Bu açıklama piyasaları kısmen rahatlattı. Ayrıca hafta sonuna girilirken sabitliğini kaybeden USDC’nin ihraççısı, yatırımcılara hafta başından itibaren 1 dolar sabitliğinin sağlanacağı yönünde taahhütte bulundu. Bugün ise USDC, kısa süreli şokun ardından yeniden 1 dolar sabitliğine ulaştı. Son olarak Binance, karmaşanın ortasında piyasayı desteklemek adına endüstri kurtarma fonunu devreye aldı ve yaklaşık 1 milyar dolarlık BUSD’yi , ve BNB’ye çevirdi. 

    Son gelişmeler kripto paraların bir miktar toparlanmasını sağladı. Ayrıca son krizin Fed’in faiz artırımı konusunda frene basabileceği beklentilerini güçlendirdi. Bu beklenti de önümüzdeki günlerde riskli piyasalar üzerinde olumlu bir etkiye neden olabilir. Yine de Fed’in bu hafta açıklanacak olan enflasyon rakamına göre hareket etme olasılığı daha yüksek görülüyor. 

    Piyasada yaşanan kargaşa belirsizliği beraberinde getirirken Bitcoin, hafta sonu işlemlerinde önemli bir toparlanma görerek 22.000 dolar bandına kadar yükseldi. Ethereum ise benzer şekilde yükseliş görerek hafta başında 1.600 dolar bandına kadar yükseldi.

    Bu hafta kripto paralar için oldukça kritik görülürken Bitcoin ve Ethereum için olası önemli seviyeleri kontrol edelim.

    Bitcoin (BTC)

    BTC/USD

    BTC/USD

    Bitcoin, geçen hafta yaşanan ani olumsuz gelişmelere bağlı olarak 19.500 dolar seviyesine kadar geriledi. Teknik olarak baktığımızda dip görülen seviyesinin 2023 yılı yükselişi baz alındığında Fib 0,618 ideal düzeltme değerine denk geldiği görüldü. 

    Bitcoin fiyatı, ortalama 19.700 dolar seviyesine denk gelen Fib 0,618 değerinde destek bulduktan sonra hafta sonu işlemlerinde %10’un üzerinde hızlı bir yükselişle 22.000 dolar bandına kadar yükseldi. 

    Geçen haftaki fiyat hareketini baz alarak baktığımızda Bitcoin, haftaya pivot seviye olarak hesaplanan 21.380 doların üzerinde başladı. Günün ilk saatlerinde devam eden alımlarda BTC, 22.500 dolar bandındaki ilk direnç seviyesini test etti, ancak henüz bu değerin üzerinde kalacak yeterli alıcı hacmine ulaşamadı. 

    Bitcoin, yeni bir olumsuzluk ortaya çıkmazsa pivot seviyesi üzerinde kaldığı sürece 22.500 dolar seviyesindeki haftalık ilk direncini test etmeye devam edebilir. Bu değerin üzerinde günlük kapanış gelmesi durumunda 23.200 dolar ikinci hedef bölge olabilir. Ardından ortalama 24.400 dolar bandı, BTC için 3. direnç bölgesi olarak hesaplandı.

    Piyasada son yükselişin düzeltmesine neden olacak kısa vadeli kâr satışlarının artması durumunda 21.380 dolar dikkatle takip edilecek. Bu değerin altında ise 20.200 - 19.500 - 18.300 dolar seviyeleri, haftalık destek bölgeleri olarak takip edilebilir. 

    Son 24 saatte görülen yukarı hareket teknik göstergelerin de olumlu sinyaller üretmesini sağladı. Stokastik RSI, aşırı satım bölgesinden dik ivmeyle yukarı yönelirken gün grafikte kısa vadeli EMA değerleri de yönünü yukarı çevirdi. Ancak ivmenin devamı için 22.500 dolarlık ilk direnç bölgesinin üzerinde zemin oluşturmak son derece önemli gözüküyor.

    Ethereum (ETH)

    ETH/USD

    ETH/USD

    Ethereum, haftaya haftalık pivot seviyesi 1.514 dolar üzerinde olumlu başladı. İlk hareket 1. direnç fiyatı, 1.600 dolara kadar devam etti. Son saatlerde başlayan kısmi geri çekilmenin ardından ETH’nin ilk direnç seviyesini kıramadığı görüldü. 

    Gün ici işlemlerde ETH, 1.560 dolarda 21 günlük EMA değerleriyle ara destek görebilir. Düzeltmenin devamı halinde  ortalama 1.515 dolar seviyesi pivot seviye ve 89 günlük EMA değeriyle kritik destek olarak çalışabilir. 

    ETH, bu hafta 1.500 dolar üzerinde kalmayı başarırsa yukarı yönlü ataklarda 1.600 - 1.650 - 1.740 dolar seviyeleri, direnç noktaları olarak izlenebilir. 

    Alt bölgede ise 1.500 doların kırılması durumuna bağlı olarak 1.430 dolar ilk destek seviyesi olarak takip edilecek. Düşüş ivmesinin hızlanması durumunda ise 1.375 dolar ve ardından 1.290 dolar seviyeleri, diğer destek bölgeleri olarak gündeme gelebilir. 

    Sources


    Article information

    Author: Michele Goodman

    Last Updated: 1698048602

    Views: 846

    Rating: 4.2 / 5 (35 voted)

    Reviews: 87% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Michele Goodman

    Birthday: 1917-06-26

    Address: 36777 Justin Cliff, Ryanstad, TN 37859

    Phone: +3620709272773583

    Job: Electrician

    Hobby: Juggling, Card Games, Sculpting, Pottery, Hiking, Golf, Knitting

    Introduction: My name is Michele Goodman, I am a capable, variegated, enterprising, skilled, venturesome, vivid, courageous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.