header banner
Default

3 redenen waarom een Shiba Inu $0,0001 kan kosten


Het Shiba Inu (SHIB) netwerk maakte razendsnel furore door binnen korte tijd de top 100 van cryptocurrency-markten te bereiken. Al snel positioneerde het zich als een stevige concurrent van zijn ‘grote broer’, de populaire memecoin Dogecoin (DOGE). De toegewijde community achter het netwerk, beter bekend als de ‘ShibArmy’, staat bekend om hun gepassioneerde betrokkenheid. Ze zijn vastbesloten en optimistisch over de toekomst, met het streven de SHIB koers tot een hoogte van $0,001 te tillen.

Het lijkt misschien een verre droom dat de SHIB-koers de grens van $0,0001 zal bereiken; dit zou een dertienvoudige toename betekenen, resulterend in een marktkapitalisatie van maar liefst 58 miljard dollar. Maar toch lijkt dit prijsdoel niet onmogelijk.

De SHIB-koers ligt momenteel op $0,0000076, een waarde die meer dan 90% lager is dan tijdens zijn hoogste punt ooit. Echter, het is belangrijk om te herinneren dat SHIB in zijn glorietijd een indrukwekkende piekwaarde van $0,000086 en een marktkapitalisatie boven de 40 miljard dollar wist te behalen. Het toont aan dat het potentieel er is, ook al lijkt de weg naar herstel momenteel een steile klim.

Explosieve groei Shibarium

Een van de redenen waarom het netwerk de magische grens van $0,0001 kan doorbreken is de langverwachte schalingoplossing, genaamd Shibarium. Hoewel de layer-2 netwerk een teleurstellende start had, blijkt de herlancering razend populair. Binnen slechts 24 uur waren er honderdduizenden nieuwe wallets gecreëerd. Ondertussen zijn er in totaal al meer dan 1,11 miljoen wallets op het Shibarium netwerk.

De introductie van burning

Naast het verlagen van de transactiekosten is het doel van Shibarium om een groot deel van de circulerende voorraad van SHIB te verminderen. Dit wordt gedaan door een deel van de transactiekosten van Shibarium te gebruiken te vernietigen.

Door voortdurend SHIB te kopen en te vernietigen (ook wel burning genoemd), vermindert het totale circulerende aanbod van de munt. Als de vraag naar SHIB constant blijft of toeneemt, kan de verhoogde schaarste leiden tot een hogere waardering van de munt. Hierdoor kan een domino effect ontstaan waarbij adoptie van het netwerk resulteert in meer vraag naar de munt en tegelijkertijd een hogere burn rate.

Efficiëntie

Tot slot staat Shibarium bekend om zijn energiezuinige ontwerp en proof-of-stake (PoS) netwerk, wat minder energie verbruikt dan de meeste blockchains. Dankzij de lage kosten en schaalbaarheid is Shibarium ideaal voor gedecentraliseerde finance (DeFi) ontwikkelaars. 

Conclusie

Het Shiba Inu netwerk heeft zich snel gevestigd als een krachtige concurrent voor Dogecoin en heeft een toegewijde community achter zich. Hoewel SHIB momenteel ver verwijderd is van zijn piekwaarde, biedt de recent geïntroduceerde Shibarium schalingoplossing potentieel voor groei. Shibarium’s “burning”-mechanisme, gericht op het verminderen van de circulerende voorraad SHIB, samen met zijn energiezuinige ontwerp en aantrekkelijkheid voor DeFi-ontwikkelaars, suggereert een heldere toekomst voor het netwerk, hopelijk op weg naar een koers van $0,0001.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Debra Watkins

Last Updated: 1698479403

Views: 1026

Rating: 3.9 / 5 (100 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Debra Watkins

Birthday: 1942-07-23

Address: 244 Michael Extensions Apt. 921, Ashleychester, VT 01242

Phone: +4253012451523538

Job: Radiologist

Hobby: Crochet, Soccer, Mountain Climbing, Hiking, Playing Chess, Painting, Playing Piano

Introduction: My name is Debra Watkins, I am a unyielding, intrepid, apt, skilled, Colorful, vivid, capable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.