header banner
Default

Politiek Den Haag heeft de pepernoten al gegeten voordat het Sinterklaasfeest begint, volgens Joop van BNNVARA


Table of Contents

Reacties (15)

VIDEO: Sinterklaas en de Pepernoten Chaos trailer
WW Entertainment Nederland

Sorteren op:

Frits Jansen

Frits Jansen25 sep. 2023 - 6:02

No taxation without representation: het gaat hier om de essentie van politiek. de overheid haalt belastinggeld op en verdeelt dat - zoals de democratie wil. het beschikbare geld is altijd eindig, al zit er elastiek in als geld geleend wordt. Er is een merkwaardige tegenstelling: men wil graag weinig belasting betalen omdat men niet beseft daar ook wat voor terug te krijgen. Of: daar feitelijk weinig voor terug krijgt. Wie gaat winkelen wil ik niet te veel betalen, maar het kan wel fijn zijn veel geld uit te geven aan een mooie aankoop. Belasting betaal je primair voor "public goods": diensten die praktisch niet aan het individu in rekening kunnen worden gebracht. Zoals straatverlichting. En de politiek zelf. Maar je betaalt ook belasting voor herverdeling, en dan wordt het controversieel.

Volrin

Volrin24 sep. 2023 - 16:13

Vlak voor de verkiezingen is het natuurlijk extra verleidelijk om met geld te gaan strooien.

Gerygrr

Gerygrr24 sep. 2023 - 14:58

We moeten de nieuwe realiteit omarmen. Er is ten onrechte geregeerd over links of over rechts. Onzin, als iedereen verschillende definities gaat hanteren van wat links of rechts inhoudelijk omhelst. Mensen zijn dat zat. Het gaat om overleven Het gaat om samenleven. Het gaat om gemeenschapszin. De vergroenende straten van Anta Witzier laat zien, hoe dat moet. Niet plannen indienen bij de gemeente, die afgewezen gaan worden. Geen projecten uit de gemeente, die de bewoners door de strot geduwd krijgen. Het wantrouwen naar de mensen is standaard geworden.

Paul Spijkers

Paul Spijkers24 sep. 2023 - 5:02

BBP is maar een politieke vaandel. Om net te doen dat het 'de economie' of het limiet is voor rechtvaardigheid, bestuurscapaciteit, of gelijkheid is gewoon fout. Dat Nederland zoals Klaver het noemde van een sociale naar een holle staat is geworden ("een praat zaal", "een papieren winkel") is het resultaat van een politiek programma. De capaciteit werd niet voor niks verkocht. Een andere vaandel is de EU. Hoeveel keer herhaalde Rutte dat of de staat iets zou mogen doen zal liggen aan od het van de EU mag?

2 Reacties

Frits Jansen

Frits Jansen25 sep. 2023 - 6:08

Wat de EU toestaat bepalen de lidstaten uiteindelijk zelf. het is een heel oud trucje om impopulaire maatregelen via de EU op te leggen. Bij voorbeeld begrotingsdiscipline. Daar hebben we allemaal wat aan, maar de boodschap is lastig, dus wordt de EU gevraagd begrotingsdiscipline te eisen van de lidstaten. men spreekt wel van "policy laundering": het witwassen van beleid. Het is overigens maar goed dat de EU beperkingen oplegt aan concurrentie tussen lidstaten, want anders dreigt een "race to the bottom".

0Rapporteren

Paul Spijkers

Paul Spijkers27 sep. 2023 - 12:31

Zo kan je dat ook zeggen van de vrouw die bij een mishandelende man blijft. Er zijn verdragen die maken wat landen wel en niet doen en wetgeving die boven nationale wetgeving staat en het ovetroeft. Je voorbeeld is maar een vorm van het process dat mogenlijk en waarschijnlijk is gemaakt door de verdragen en de nationale souverienitiet verder afweken. De concurrentie die word opgelegt is door staten heen, niet tussen de staten. De inwonders zijn daar de dupe van. Landen met regeringen die hun eigen diensten en bevolking te veel steunen of hun eigen grenzen willen reguleren dat mag niet meer. Vandaar dat de sociale woningbouw zo'n ramp blijft.

0Rapporteren

Pater

Pater24 sep. 2023 - 0:45

Kerstholt heeft goed naar Yesilköz geluisterd. De dekking van de verhoging van het minimumloon is helemaal in orde. I.t.t. die van de lage accijnzen (VVD-motie). Ik vraag me niet voor het eerst af wat Kerstholt te zoeken heeft op een progressieve website.

1 Reactie

LaBou

LaBou 24 sep. 2023 - 11:38

"Ik vraag me niet voor het eerst af wat Kerstholt te zoeken heeft op een progressieve website." Die vraag stel ik me steeds vaker bij een toenemend aantal reageerders hier: wat hebben jullie hier eigenlijk verloren?

1Rapporteren

Mathijsco

Mathijsco23 sep. 2023 - 18:25

Naast de constatering dat de pepernoten op zijn, is het even zo interessant waar de pepernoten dan gebleven zijn: Momenteel wachten er 24,8 miljard pepernoten a.k.a zuurverdiende belastingcenten in het transitiefonds. Geld, wat getrapt via de provincies als douceurtje aan allerlei vervuilers zoals Tata Steel geschonken zou moeten worden om de noodzakelijke vergroening te bekostigen. Rob Jette deed daar afgelopen week nog even mooi kond van. Nederlands belastinggeld dus als uitgangspunt, in plaats van dat dit soort veelal schatrijke bedrijven de vergroening in eerste instantie gewoon zelf bekostigen. Het positieve nieuws is: doordat er geen landbouwakkoord ligt en er straks een nieuw kabinet komt, zijn alle door de provincies ingediende plannen met betrekking tot besteding van gelden uit het fonds op een hellend vlak komen te staan. Ook is de 'instellingswet' voor het activeren van het fonds nog niet door de kamer. Kortom, we zouden volgend jaar zomaar een gigantische financiele meevaller kunnen krijgen. A k.a gewoon ons geld terug.

1 Reactie

BrotherV

Ben  Liberaal

Ben Liberaal23 sep. 2023 - 17:44

Het is een Management wet , maar ook een ongeschreven regel in het bedrijfsleven , dat: als er een medewerker ontslag neemt , of ontslagen wordt, hij/zij het bureau of werkplek opruimt, al dan niet georganiseerd afscheid neemt van collega's, klanten en concurrenten op de hoogte stelt , sleutels en auto inlevert en optieft. Klaarblijkelijk is dat niet het geval in de plitiek, waar kaag timmermans rutte nog vrolijk allerkei deals aan het sluiten zijn en company geld aan het verbrassen. Staat de politiek boven de mens/wet ? klaarblijkelijk wel en iedereen slikt dat.

4 Reacties

BrotherV

BrotherV24 sep. 2023 - 1:53

In de politiek is de VVD het meest bepalend, geholpen door hun stille kracht, de PVV.

2Rapporteren

Farmer3.0

BrotherV

Gerygrr

Gerygrr24 sep. 2023 - 15:01

Juist! En dat is precies waarom de heren en dames hun andere goedbetaalde banen tijdelijk inruilen voor de minder betaalde politieke loopbaan.

0Rapporteren

Sources


Article information

Author: Daniel Williams

Last Updated: 1698955082

Views: 898

Rating: 4.8 / 5 (80 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Daniel Williams

Birthday: 1969-11-12

Address: 7730 Deborah Loop, East Lukeside, MN 48262

Phone: +3561425732045038

Job: Police Officer

Hobby: Billiards, Basketball, Mountain Climbing, Yoga, Robotics, Magic Tricks, Cycling

Introduction: My name is Daniel Williams, I am a daring, spirited, capable, unswerving, risk-taking, resolute, sincere person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.