header banner
Default

Na de goedkeuring van de wet stijgt de koers van Ripple met 7%


stapel Bitcoin munten met stijgende Bitcoin koers grafiek

De Bitcoin koers is vandaag flink gestegen en kwam boven de psychologisch belangrijke weerstand van $30.000. De prijsstijging begon vannacht rond 03:45. Het bracht de BTC koers in eerste instantie van $28.600 naar een niveau van $29.400, waar het de opmars stopte en de koers een paar uur zijwaarts bewoog rond $29.250. Rond 10 uur vanochtend begon de Bitcoin koers weer verder op te lopen en op het moment van schrijven staat het net iets boven het $30k-niveau op $30.093.

Bitcoin koers grafiek

Ook altcoins deden het goed en schreven, bijna zonder uitzondering, mooie groene cijfers. Vooral Solana en Ripple deden het erg goed. De Solana koers wist met meer dan 12% te stijgen en Ripple won meer dan 7% na een belangrijke juridische overwinning op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC)

Bitcoin koers stijgt ondanks voorzichtige houding FED

VIDEO: Bitcoin price tops $30,000 on optimism on new ETF
Yahoo Finance

Ondanks de voorzichtige houding van Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse Centrale bank, houdt de Bitcoin koers stand. BTC/USD nadert zelfs de hoogste stand in 2 maanden en staat op het punt de tot de verbeelding sprekende $30k-grens te overschrijden.

De Bitcoin koers leek te reageren op een toespraak van Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve.

Te midden van onrust in de Amerikaanse obligatiemarkt, stond Powell onder druk om zijn woorden zorgvuldig te kiezen. Analisten verwachtten een gematigde toon, maar Powell bleek uiterst voorzichtig te zijn in zijn vooruitzichten.

"Het huidige beleid is beperkend, wat betekent dat het economische activiteit en inflatie onderdrukt," zei hij over renteverhogingen.

Wat betreft de snelle renteverhogingen van de afgelopen maanden zei hij: "Er kunnen nog meer verhogingen aankomen." Powell merkte op dat de Fed zich bewust is van de risico's van te snelle renteverhogingen.

Te weinig doen kan leiden tot hardnekkige inflatie, terwijl te veel doen schade aan de economie kan berokkenen," vervolgde hij.

Gezien de onzekerheden en risico's besloot de Fed voorzichtig te handelen. Gegevens wezen op veranderende marktverwachtingen betreffende toekomstige rentebeslissingen.

Voor de volgende vergadering op 1 november wordt nu unaniem verwacht dat de rentetarieven op hun huidige niveau blijven. Voor de toespraak van Powell was dit 88%.

Handelaar wijst op Bitcoin's momentum

VIDEO: 🚀New Data: New Bitcoin Price Target for 2028🎯
InvestAnswers

Tegen een achtergrond van groeiende verwachtingen over de goedkeuring van een Amerikaanse Bitcoin spotprijs ETF, kreeg de Bitcoin koers vandaag een flinke boost.

"Bitcoin vult gestaag de koersgat. Op naar de $30k," schreef de bekende handelaar Jelle, die eerder suggereerde dat Bitcoin het prijsgat van 17 oktober wilde dichten.

CrypNuevo, een andere handelaar, voegde toe: "Vandaag wordt een zeer interessante handelsdag... Ze hebben precies $29.400 geraakt waar veel liquidaties waren."

In diverse berichten waarschuwde CrypNuevo dat long posities shorts met vier tegen één overtroffen. Hij suggereerde dat Bitcoin tijdens de Amerikaanse handelssessie kon dalen.

Succes voor Ripple in rechtszaak tegen SEC

VIDEO: Bitcoin Price Update. All you need to know in just 3 minutes.Straight to $28k, or.....
Crypto Ed

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft alle aanklachten tegen de leiding van Ripple, CEO Brad Garlinghouse en mede-oprichter Chris Larsen, ingetrokken. “De SEC heeft een grote fout gemaakt door Brad & Chris persoonlijk aan te vallen. Ze hebben nu ingebonden door alle aanklachten tegen onze leiding in te trekken. Dit is geen schikking, maar een capitulatie van de SEC,” aldus de hoofdjurist van Ripple.

SEC stopt rechtszaak tegen Ripple leiders

VIDEO:

De SEC heeft haar rechtszaak tegen Ripple CEO Brad Garlinghouse en mede-oprichter Chris Larsen stopgezet. In een document ingediend bij de rechtbank in New York vermelden de advocaten van beide partijen:

Er is nu overeengekomen... dat de aanklachten van de SEC tegen Bradley Garlinghouse en Christian A. Larsen volledig en definitief worden ingetrokken, zonder dat een van de partijen kosten of vergoedingen verschuldigd is.

De toezichthouder had de twee leidinggevenden beschuldigd van ondersteuning van de vermeende overtredingen van Ripple betreffende de aanbiedingen en verkopen van XRP.

In een brief aan rechter Analisa Torres informeerde de SEC de rechtbank over het intrekken van de aanklachten tegen Garlinghouse en Larsen. De SEC gaf aan:

Deze vrijwillige intrekking maakt de geplande rechtszaak overbodig en maakt de planning van 2 oktober 2023 irrelevant.

“De SEC en Ripple zullen overleg plegen over een mogelijke procedure met betrekking tot de nog lopende kwestie in de zaak”, vervolgt de brief. De SEC vroeg de rechtbank tijd tot 9 november "om een dergelijke planning voor te stellen."

Eerder deze maand wees rechter Torres het verzoek van de SEC af om haar besluit over XRP te mogen aanvechten. SEC-voorzitter Gary Gensler uitte in juli zijn teleurstelling over de uitspraak met betrekking tot XRP.

Ripple CEO Brad Garlinghouse reageerde op sociaal platform X: “Chris en ik werden zonder beschuldiging van fraude of misleiding persoonlijk aangevallen door de SEC. Ze probeerden ons en het bedrijf waar velen al ruim een decennium aan bouwen te vernietigen.” De CEO vervolgde: “Hoeveel miljoenen belastinggeld is hieraan verspild? Het voelt goed om eindelijk gerechtvaardigd te worden.”

Stuart Alderoty, hoofdjurist van Ripple, zei op X:

De SEC maakte een grote fout. Ze hebben nu ingebonden door alle aanklachten tegen onze leiders in te trekken. Dit is geen schikking, maar een capitulatie.

“Dit is de derde opeenvolgende overwinning voor Ripple”, voegde hij toe.

Als reactie op het intrekken van de SEC-zaak tegen de Ripple leiders steeg de Ripple koers met ruim 7%, Op het moment van schrijven ligt de prijs van XRP iets boven $0,51.

Ripple koers grafiek 


Sources


Article information

Author: Mr. Kyle Jarvis

Last Updated: 1698150121

Views: 1129

Rating: 4.8 / 5 (51 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. Kyle Jarvis

Birthday: 1961-07-31

Address: 7190 Salazar Island, Gardnermouth, NC 01788

Phone: +3721209849419899

Job: Quantum Physicist

Hobby: Cycling, Dancing, Backpacking, Bird Watching, Playing Guitar, Arduino, Origami

Introduction: My name is Mr. Kyle Jarvis, I am a intrepid, artistic, sincere, Determined, resolved, dedicated, capable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.