header banner
Default

Matrixport Analisti, Bitcoin, Ethereum ve Solana Fiyat Tahminlerini Açıklayarak "Wall Street Coin Çöküşü Geliyor" dedi


Table of Contents

Kripto para analiz şirketi Matrixport'tan Markus Thielen, Bitcoin, Ethereum ve Solana'daki görünümünü paylaştı.

Güncelleme:

Matrixport analisti Markus Thielen’e göre, kripto para piyasası önümüzdeki haftalarda büyük bir satışı tetikleyebilecek kusursuz bir düşüş faktörleri fırtınasıyla karşı karşıya.

Thielen, Solana (SOL), Ethereum (ETH) ve Bitcoin’in (BTC) zayıflık ve kırılganlık belirtileri gösterdiğini ve yatırımcıların olası bir çöküşe hazırlıklı olmaları gerektiği konusunda hazırlıklı olması gerektiğini iddia etti.

Solana

VIDEO: Dikkatli Olun! Solana Yükselişi ve Haftalık Analiz #Solana #Bitcoin #FED
Kripto Ofis

Thielen, FTX’in alacaklılarının yaklaşan tasfiyesi nedeniyle Solana’nın şu anda büyük bir aşağı yönlü riskle karşı karşıya olduğunu söylüyor. Analist, SOL ile ilgili olarak yayınladığı düşüncelerinde şunları söyledi:

“2023 Görünüm raporumuzda (Aralık 2022’de yayınlandı), bu yıl sağlam bir kripto para birimi rallisi beklediğimiz için Solana (SOL) fiyatının 2023’te potansiyel olarak iki katına çıkmasını bekliyorduk. O sırada SOL 13 dolardan işlem görüyordu ve risk/ödül oranı elverişli görünüyordu. Hatta SOL Temmuz ayında yaklaşık 27 dolara kadar yükseldi.

Geçtiğimiz Salı günü uyardığımız gibi, FTX’in alacaklılarının bu haftadan itibaren toplam 685 milyon dolar değerinde SOL pozisyonu satması muhtemel, FTX’in en az 3.4 milyar dolarlık kripto para satması bekleniyor, bu da yılın geri kalanında piyasada kripto para arzı yaratacak. Geçtiğimiz hafta SOL -%6 düşüş gösterdi.

Bu satışların beklentisine yanıt olarak SOL’un fonlama oranı negatife döndü (yıllık -%14) ve daha da düşebilir. Dün, SOL’un giderek artan hacimle 19 dolarlık destek seviyesini kırdığını gördük. Bu durum endişe verici ve aşağı yönlü daha büyük hedefler 15 dolar ve 10 dolar.”

Ethereum

VIDEO: AVAX ve SOL Yükseliyor!🚀 ABD Enflasyon Verisi Yolda...💣 Bitcoin Milyonerlerinin Sayısı 3 Kat Arttı!💸
ICRYPEX

Analist Thielen, Ethereum hakkındaki düşüncelerini ise şöyle sıraladı:

“Ethereum da artık “ultrasound bir para birimi” değil gibi görünüyor, çünkü geçen haftaki ETH mint’i (15.000 ETH) yıkımdan (11.000 ETH) daha büyüktü. Bunun ne anlama geldiğini (ya da önemli olup olmadığını) takip etmemiz gerekecek.

Ve beklenenden daha az gelir artışıyla, özellikle de Ethereum psikolojik olarak önemli olan 1.600 dolar seviyesine yaklaşırken, bir kırılma fiyat düşüşüne yol açabilir.

Teknik açıdan bakıldığında, ETH’nin 1.650 dolar fiyat seviyesinin üzerine çıkması bizi mevcut durum hakkında son derece temkinli kılıyor ve hatta fiyatın yıl sonuna doğru keskin bir şekilde düştüğü bir senaryo bile öngörülebilir. ETH’nin 1.500 doların altına düşmesi, ETH ekosistemi için gelir tahminlerine dayanarak makul görünen bir seviye olan 1.000 dolara düşebileceği fikrini yeniden canlandırabilir.”

Bitcoin

VIDEO: Solana Price News Today - Elliott Wave Price Prediction & Technical Analysis, Price Update!
More Crypto Online

Matrixport analisti, Bitcoin hakkında ise şunları ifade etti:

“Bitcoin (BTC) fiyatı 50 günlük hareketli ortalamasının (27.731 dolar) altında ve şu anda düşüş işareti olan 25.836 dolar seviyesinde; bu, bir hafta içinde -%0,5’lik bir fiyat hareketi anlamına geliyor.

Ethereum (ETH) fiyatı 50 günlük hareketli ortalamasının (1.752 dolar) altında ve şu anda yine bir düşüş işareti olan 1.617 dolar seviyesinde; fiyat bir haftada %-1,1 düştü. Genel eğilim aşağı yönlü ve karamsar bir piyasa duyarlılığına işaret ediyor. Bitcoin’in haftalık işlem hacmi %37 düşerken, Ethereum’un işlem hacmi %31 düştü. Bu düşük likidite, fiyatı aşağı yönlü riske maruz bırakabilir.

ETH şu anda Bitcoin’in altında performans gösteriyor ve 20 günlük trend ortalaması ETH/BTC oranının düştüğünü ortaya koyuyor. Beta faktörü kripto para birimlerinin performansını etkilemekte; bu olumsuz bir işaret, dolayısıyla temkinli olmakta fayda var. Şu an itibariyle, Bitcoin hala Nasdaq’tan daha iyi performans gösteriyor (+%65’e karşı +%32), ancak bu yılın tüm Bitcoin getirilerinin sadece üç hafta içinde gelmesi nedeniyle, Bitcoin’in yükseliş trendi düzensiz olarak görülebilir.

Bitcoin vadeli işlem fonlama ücreti oranları pozitif (%3,6), bu da ETH’nin fonlama ücreti oranı (%6.1) gibi olumlu bir işarettir, bu da olumlu bir işaret. Ancak genel olarak, fonlama ücretlerindeki fark, özellikle altcoinler için nispeten küçük ve bu rakamları “olumlu” olarak yorumlamıyoruz.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Sources


Article information

Author: Beverly Miller

Last Updated: 1700209442

Views: 706

Rating: 3.8 / 5 (76 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Beverly Miller

Birthday: 1924-01-15

Address: 2071 Edward Route, Steeleburgh, MD 26873

Phone: +3591714961343664

Job: Article Writer

Hobby: Raspberry Pi, Hiking, Video Editing, Calligraphy, Web Development, Metalworking, Billiards

Introduction: My name is Beverly Miller, I am a vibrant, candid, irreplaceable, fearless, accomplished, valuable, Adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.