header banner
Default

Analisten voorspellen dat de Bitcoin-koers in 2025 $130p000 zal bereiken


BTC munt met stijgende Bitcoin koers grafiek 

Na een paar turbulente dagen als gevolg van speculatie en ‘fake nieuws’ rondom de eventuele goedkeuring van een spot Bitcoin ETF door de Amerikaanse SEC, beweegt de Bitcoin koers momenteel rond de $28,500. Bitcoin probeert zich los te maken van de weerstand van $28.000. Vannacht werd nog een aanval gedaan op het $29k niveau, maar dit mislukte en de koers moest weer wat terug.

Wellicht lukt het nog in het laatste deel van deze maand om boven $29k te komen, aangezien de maand oktober traditioneel bekend staat als "Uptober", vanwege de gunstige resultaten in de cryptomarkt. Het handelsvolume van Bitcoin en de gehele cryptomarkt steeg op 15 oktober van $1 miljard naar meer dan $2,7 miljard.

De toename in volume brengt een positief sentiment met zich mee, aangezien de historische prestaties van de Bitcoin koers in oktober overwegend positief zijn geweest, met slechts 3 maal geen winst. De handelsactiviteit op 15 oktober vertegenwoordigde het hoogste dagelijkse volume van de hele maand. Gezien dit sterke trackrecord, behoort oktober statistisch gezien tot een van de beste maanden voor een stijging van de Bitcoin koers.

Op het moment van schrijven staat de BTC koers op $ 28.568 (Bitmex) en € 27.029 (Bitvavo). Altcoins laten een gemengd beeld zien met zowel winnaars als verliezers. Daarover verderop meer.

Kan de Bitcoin koers naar 0.000 in 2025?

VIDEO: Ultimate Bitcoin Price Predictions for 2023, 2024, 2025 and 2026!!! (With PROOF!)
Thomas Kralow

BTC prijsmodellen suggereren een Bitcoin koers van $130K na de Bitcoin halvering van 2024. Binnen twee jaar na de halvering van april 2024 zou Bitcoin volgens de modellen zijn huidige recordhoogte (van $69.000) moeten verdubbelen.

Meerdere analytische modellen suggereren dat Bitcoin tegen eind 2025 bestemd is om $128.000 of meer te bereiken.

De populaire handelaar en analist CryptoCon plaatste zijn nieuwste voorspelling voor de Bitcoin koers op X (voorheen Twitter) op 17 oktober. Hij verwacht dat de Bitcoin koers binnen twee jaar een waarde van $130.000 kan bereiken.

Bitcoin koers model data
Bitcoin koers model data. Bron: CryptoCon/X

Meerdere BTC koers voorspellingen komen uit op $130.000 in 2025. De meningen van Bitcoin marktdeelnemers lopen uiteen over hoe de Bitcoin koers zal reageren op de halvering van de Bitcoin block beloning van volgend jaar. Voor CryptoCon is de langetermijnvisie echter duidelijk positief.

In een update van diverse modellen die zowel Bitcoin prijscycli als hun hoogte- en dieptepunten in kaart brengen, benadrukte de analist dat het niveau van $130.000 een aantrekkingspunt is.

"Ik heb veel experimenten gedaan met Bitcoin-cyclustoppen, en ik zie steeds weer dezelfde prijs... 130k", vat hij samen.

Een bijgevoegde grafiek toonde de zogenaamde "vroege" toppen in elke prijscyclus, samen met de werkelijke cyclus-top die een nieuw recordhoogtepunt vormde.

De vroege toppen vinden gemiddeld drie weken voor of na 9 juli plaats, legde CryptoCon uit. De nieuwe recordhoogtepunten komen drie weken voor of na 28 november - een fenomeen waar Cointelegraph vorige maand over berichtte.

De timing van deze gebeurtenissen komt voort uit het trekken van eenvoudige diagonale trendlijnen vanaf de eerste vroege top.

"Door dit te doen hebben we de prijs van de laatste twee cyclustoppen precies gevonden, en met onze trend van de vorige cyclus, komen we uit op een Bitcoin koers van ongeveer 138k," ging de X-post verder.

"Ik ben voorbereid op lagere koersen, maar alles wijst op 130k voor Bitcoin deze cyclus!"

Volgens modeltiming zou 2025 het jaar moeten zijn waarin de volgende cyclustop plaatsvindt, bijna twee keer het huidige record van 2021.

Bitcoin halving cycli

VIDEO: This Bitcoin Price Prediction for 2025 is INSANE
Crypto Galaxy

Vierjaarlijkse halveringscycli vormen ondertussen een leidraad voor veel bekende Bitcoin marktcommentatoren.

Onder hen is de populaire handelaar en analist Rekt Capital, die blijft benadrukken dat het pre-halvering jaar 2023 enkele nieuwe lokale dieptepunten zou kunnen brengen voordat de stierenmarkt op volle kracht komt.

Eerder waarschuwde hij dat de hoogtepunten van $32.000 die eerder dit jaar werden gezien, een dubbele-topstructuur zouden kunnen vormen, wat een langdurige daling van de Bitcoin koers zou kunnen veroorzaken.

"Op dit punt in de cyclus (~180 dagen voor de Halvering) ... daalde BTC -25% in 2015/2016 en -38% in 2019", zegt hij in een van zijn laatste X-posts.

"De enige vraag is: herhaalt de geschiedenis zich? Of brengt 2023 iets heel anders? Ik ben een Macro Stier, maar de geschiedenis is in het voordeel van de Beren." Rekt Capital voegde eraan toe dat eventuele nieuwe dieptepunten "moeten worden gezien als een kans voor heraccumulatie."

Tweet Rekt Capital

Ander Crypto nieuws

VIDEO: PlanB Bitcoin Prediction 2023 - 2025
PlanB

Gary Gensler waarschuwt voor gevaren AI

VIDEO: Crypto prices for 2024 / Ethereum, Bitcoin, Dogecoin, Polkadot, Cardano
Captain HODL

Gary Gensler, de huidige voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC) van de VS, heeft gewaarschuwd voor een grote, door AI veroorzaakte, financiële ramp in de nabije toekomst. Gensler maakte deze opmerkingen tijdens een interview met de Financial Times. Gensler probeert steun te verwerven door angst te zaaien, terwijl hij de inzet van zijn organisatie tegen de cryptocurrency-sector wil vergroten. Daarover verderop meer.

Gaat Ripple Labs naar de beurs?

VIDEO: 2025 Bitcoin Price Prediction
Around The Blockchain

Uit een merkwaardige vacature van Ripple Labs blijkt dat het bedrijf mogelijk op weg is naar een beursintroductie (IPO). Het bedrijf plaatste onlangs een advertentie voor een Senior Manager Shareholder Communications. Het betreft een functie in de VS en veel gebruikers hebben hieruit geconcludeerd dat het bedrijf naar de beurs wil gaan. De potentiële kandidaat zal volgens Ripple ervaring moeten hebben met fusies, investeringen, liquiditeitsgebeurtenissen en gebeurtenissen met een grote impact. Een beursintroductie van Ripple zal waarschijnlijk een grote gebeurtenis zijn voor zijn eigen XRP-cryptocurrency-project. Het is echter nog te vroeg om te zeggen hoe de beursgang zal verlopen. Het bedrijf doet het goed, maar de rechtszaak tegen de SEC loopt nog steeds in de Verenigde Staten, waar de beursintroductie waarschijnlijk zal plaatsvinden. De SEC vecht met hand en tand om een eerder besluit dat in het voordeel van Ripple was, terug te draaien en de zaak kan nog veel tijd in beslag gaan nemen. Ripple houdt zijn kaarten dicht bij de borst en er zal waarschijnlijk niets van openbaar worden voordat de rechtszaak is afgehandeld.

Overheid VS een van de grootste Bitcoin bezitters

VIDEO: Get Rich With Altcoins? The Truth.
CTO LARSSON

De Amerikaanse overheid blijft een van de grootste bezitters van Bitcoin ter wereld. Sommige lezers zullen misschien verbaasd zijn als ze dit horen, maar het is waar, maar niet om de redenen die je misschien denkt. De Amerikaanse overheid, en vooral de FBI, is meer een toevallige houder van Bitcoin, omdat ze gewend zijn grote bedragen in beslag te nemen van lastige individuen en organisaties. De totale waarde van de in beslag genomen cryptovaluta bedraagt een enorme $5 miljard, ondanks de aanhoudende bearmarkt. De grootste van deze inbeslagnames omvat de beroemde Silk Road-hack (69.369 BTC). Bitfinex Hack-inbeslagname (94.643 BTC) en James Zhong (51326 BTC). De rest van de inbeslagnames zijn veel kleiner van formaat. De Amerikaanse overheid bezit hiermee een van de grootste cryptovoorraden ter wereld. Groter dan die van Microstrategy, een van de grootste particuliere houders van crypto ter wereld. De toekomst van deze voorraad blijft echter onzeker, aangezien de rechtbank nog steeds verbeurdverklaring van deze activa moet verlenen, en daarom blijven ze voorlopig van de markt. Als ze zouden worden verkocht, zouden ze zeker enige verkoopdruk op de markt veroorzaken.

Bitcoin koers faalt in breken weerstand op .000

VIDEO: Is Solana Becoming UNSTOPPABLE?
CryptosRUs Clips

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond $28,5k. Vannacht probeerde het het $29k-niveau te overwinnen, maar faalde hier vooralsnog in.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond $28,4k. Het handelde de gehele dag grotendeels zijwaarts voordat het laat in de nacht plotseling begon te stijgen. Om 06:45 uur in de ochtend bereikte het een hoogste punt van $28.987. De prijsstijging bleek echter moeilijk vol te houden en de Bitcoin koers daalde in de loop van de ochtend weer terug naar ongeveer $28,5k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $555 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 52,1%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoin koersen laten een wisselend beeld zien

VIDEO: "Why You NEED To Own Just 0.1 Bitcoin (BTC)" | Michael Saylor 2024 Prediction
Jamie Tree

Andere crypto koersen vertoonden een wisselend beeld. Opmerkelijke prijsveranderaars waren onder meer Cardano (ADA, -1,75%), Toncoin (TON, 5,7%), Polygon (MATIC, -1,9%), Avalanche (AVAX, -1,5%) en Stellar (XLM, -2%).

Toncoin koers grafiek 

Gary Gensler waarschuwt voor door AI veroorzaakte financiële rampen

VIDEO: Stock Market CRASH: Trick or Treat! Will The Fed Trick Traders - Will They Get A Fed Pause Treat
Ron Walker

SEC-voorzitter Gary Gensler heeft onlangs verklaard dat de wereld zich moet voorbereiden op een waarschijnlijke door AI veroorzaakte financiële ramp. Gensler heeft ook verklaard dat de wereld, en vooral de VS, hierdoor in groot gevaar verkeert.

Hij zei:

​​“I do think we will, in the future, have a financial crisis […] If everybody’s relying on a base model and the base model is sitting not at the broker dealer, but it’s sitting at one of the big tech companies. And how many cloud providers do we have in this country?”

Gensler heeft de afgelopen tijd een groot offensief tegen digitale valuta geleid, waarbij hij soortgelijke risico's aanhaalde.

Sources


Article information

Author: Sarah Johnson

Last Updated: 1698802442

Views: 1170

Rating: 4.5 / 5 (74 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sarah Johnson

Birthday: 1913-01-29

Address: 59570 Franklin Light Apt. 415, Lake Rossview, OK 19277

Phone: +4163036530068198

Job: Article Writer

Hobby: Fishing, Scuba Diving, Raspberry Pi, Telescope Building, Woodworking, Bird Watching, Rock Climbing

Introduction: My name is Sarah Johnson, I am a proficient, dear, tenacious, venturesome, vivid, fearless, unwavering person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.