header banner
Default

De oprichter van Ethereum denkt een oplossing te hebben voor een aanval van kwantumcomputers - BLOX | Nieuws


Vitalik Buterin sprak onlangs over een belangrijk onderwerp: het beschermen van je online accounts tegen supergeavanceerde computers. Dit is belangrijk omdat computers steeds beter worden en we onze accounts veilig moeten houden.

De oprichter van Ethereum raakte geïnteresseerd in dit onderwerp omdat zijn eigen online account werd aangevallen. Hij verwacht dat nieuwe soorten computers, zogenaamde kwantumcomputers, erg krachtig kunnen worden. Dus maakt hij zich zorgen over hoe we onze accounts tegen hen kunnen beschermen.

Het probleem van kwantumcomputers

VIDEO: The Biggest THREAT to Cryptocurrency!? Quantum Computers🤯
Coin Bureau Clips

Kwantumcomputers zijn een grote uitdaging, vooral voor cryptocurrency’s zoals Ethereum en Bitcoin. Deze nieuwe computers zijn zo sterk dat ze de beveiliging van deze digitale valuta kunnen doorbreken. Om bijvoorbeeld Bitcoin in gevaar te brengen, schatten onderzoekers onlangs dat er een kwantumcomputer nodig is van 1,9 miljard qubits.

Een qubit (of quantumbit) is zoals een normale bit, maar dan voor kwantumcomputers. Bij klassiek computergebruik wordt de informatie gecodeerd in bits, waarbij elke bit de waarde nul of één kan hebben. Bij quantum computing wordt de informatie gecodeerd in qubits.

Hoe kan je je crypto veilig houden?

VIDEO: In the war for information, will quantum computers defeat cryptographers? | Craig Costello
TED

Buterin sprak over een oplossing genaamd “account abstractie.” Het is als een speciaal slot voor je account om het te beschermen tegen kwantumcomputers. Als kwantumcomputers een echt probleem worden, moeten we misschien wat veranderingen aanbrengen in ons systeem zegt Buterin, ‘maar met deze account abstractie kun je nog steeds je account beschermen.’

Bitcoin en Ethereum zijn geen concurrenten

VIDEO: A non-quantum solution to the quantum crypto challenge #shorts
Attack Detect Defend

Buterins gesprek ging niet alleen over kwantumcomputers. Hij deelde ook zijn gedachten over de toekomst van cryptocurrency’s zoals Ethereum en Bitcoin. Hij legde uit dat deze twee niet rechtstreeks met elkaar concurreren. Ze hebben verschillende sterke punten en doelen, dus ze kunnen allebei waardevol zijn in de wereld van digitaal geld.

Sources


Article information

Author: Tiffany Thomas

Last Updated: 1697922962

Views: 697

Rating: 4 / 5 (60 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tiffany Thomas

Birthday: 1939-09-06

Address: 69678 Bradley Rapids, Barnettburgh, NV 71497

Phone: +4186406244409793

Job: Digital Marketing Specialist

Hobby: Role-Playing Games, Quilting, Baking, Sailing, Swimming, Card Collecting, Running

Introduction: My name is Tiffany Thomas, I am a accessible, important, spirited, fearless, sincere, proficient, resolute person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.