header banner
Default

De activiteit op de blockchain van Bitcoin Cash is laag


Een handjevol altcoins ziet momenteel een “gigantische stijging” in het aantal actieve adressen op de blockchain, zo blijkt uit de data van Santiment. Normaal gesproken is dat een bullish ontwikkeling voor een crypto-project, dus dat maakt het de moeite waard om deze namen eens onder de loep te nemen.

Het gaat volgens Santiment om Bitcoin Cash, Smooth Love Potion, Mask Network en Civic Pass; die alle vier het hoogste aantal actieve adressen in drie maanden mochten opschrijven.

santiment bitcoin cash

Bitcoin Cash in de lift?

Wat de koers betreft heeft Bitcoin Cash nog niet echt kunnen profiteren van de hoge activiteit op de blockchain. Voor vandaag staat er een daling van 0,73 procent op de borden en over de afgelopen zeven dagen zelfs een daling van 3,00 procent. Dat brengt de Bitcoin Cash koers op 229,34 dollar en daarmee heeft het project een market cap van 4,48 miljard dollar.

Bitcoin Cash ontstond in 2017 als een afsplitsing van Bitcoin. Bepaalde mensen binnen de Bitcoin-gemeenschap vonden het belangrijk om de blokken van de blockchain te vergroten, zodat het netwerk meer transacties per seconde kon verwerken.

Dat ging er bij het gros van de mensen niet in, omdat dat een negatief effect zou hebben om de decentralisatie van Bitcoin. Grotere blokken betekent een grotere blockchain, waardoor het moeilijker is om deze te downloaden en bij te houden.

Uiteindelijk ontstond uit deze ruzie Bitcoin Cash, maar echt een succes kunnen we het niet noemen. Ze hebben grotere blokken, maar door het beperkte aantal transacties zijn die nog niet echt nodig geweest. Verder is de market cap van het project ook vele malen lager dan dat van de “echte” Bitcoin.

Weinig hoop voor Bitcoin Cash

Dat er nog steeds mensen zijn die geloven in Bitcoin Cash is bijna een beetje zielig te noemen. Het project doet eigenlijk al jaren niets meer en als je naar de koersen kijkt is het duidelijk dat de markt de voorkeur geeft aan het originele Bitcoin. De kans is heel klein dat Bitcoin Cash plotseling komt bovendrijven als de absolute baas van de markt.

Die kans hebben ze in principe in 2017 gehad en niet gepakt. Destijds bereikte de koers nog een hoogtepunt van boven de 3.000 dollar. Maar daarna is het eigenlijk nooit meer iets geworden met de munt van Roger Ver.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Christian Dean

Last Updated: 1698101281

Views: 845

Rating: 4.8 / 5 (44 voted)

Reviews: 96% of readers found this page helpful

Author information

Name: Christian Dean

Birthday: 1939-04-22

Address: USNV Lindsey, FPO AA 64452

Phone: +3684001144204064

Job: Fashion Designer

Hobby: Cocktail Mixing, Hiking, Robotics, Astronomy, Bird Watching, Juggling, Writing

Introduction: My name is Christian Dean, I am a apt, skilled, unyielding, steadfast, strong-willed, persistent, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.